Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. lorm

1. 10. 2010

 

Povídka bez názvu
 
Je to již dávno, když začali boje proti Dark elfovi a jeho poslům. Tenhle příběh sáhá ještě dál. Je to příběh o rase tak mocné, že ani sámotný Dark Elf si netroufl proti nim cokoliv podnikat. Ta rasa byla vznešená, chytrá a silná. Měla jedinou chybu - důvěřivost -. Byla to rasa draků.
 
Byl čas když zem, která patřila Dark Elfovi byla krásná, vznešená, plná bohatství a života. Vládli ji všechny rasy tak jak je známe. Lidé, Elfové, Enti, Temní Elfové, Hobiti, Skřeti, Skuruti, Barbaři, Trpaslíci, Mágové, Nekromanti a Draci. Nebylo to však vždy tak hladké a míru milovné jako tehdy. Ze začátku když se tyhle rasy potakaly chtěly všechny jen jedno. Vládu nad zemí beze jména. Bylo hodně bitev, ale ty nebyly nic proti tomu co je čekalo. Té bitvě se později říkalo Bitva Dvanácti Armád. Byla strašná a krvavá. Trvala mnoho dní, ale pořád bez konce. Až se setkalo dvanáct zástupců všech ras na pláni přímo uprostřed bitevního pole. To místo je už dávno ztraceno, ale dříve se mu říkalo Kruhová pole. Rasy se dloho bavily a hádaly až se domluvily. Každá z ras dostane kousek země a budou společně vládnout. Nebylo to nějaké dobré řešení, ale bez dalšího krveprolití, které si ani jedna rasa nemohla dovolit to nebylo možné. Mír trval dlouho a země prosperovaly a bohatly. Všichni byli spokojeni jen Temní Elfové ne. Jejich vůdce se jmenoval Dark Elf. Už od začátku zbrojil a navrhoval výpady a akce proti ostatním rasám, které o jeho činech neměli ani ponětí. Až ho jednou napadl šílěný plán. Podmanit si celou zem jen pro sebe a nehnout skoro ani prstem. Začal tedy spřádat první nitky. Sešel se s každou rasou zvlášť a popuzoval je proti jediné té nejsilnější... Drakům. Trvalo to nejméně rok než všechny přesvědčil že draci nejsou hodni své země a tak se pomalu začli zbrojit. Draci si všimli že se něco děje, ale bylo pozdě. Jednoho časného rána společné síly jedenácti ras překročily dračí hranice. Bitva byla rychlá, ale jen ze začátku. Postupem času se draci začali vyrovnávat silové i počtově přesile, ale marně. Všechny rasy utrpěli hodně ztrát až na Temné elfy, kteří se boje nezůčastnili. Nakonec po měsíci bitev byli draci na pokraji vymření. V posledním hradu zbylo několik málo draků z královské rodiny. Ti ve strašných kledbách zakleli celou zem a všechny rasy a odešli ze země na vždy. A vlády se ujal Dark Elf a jeho druhové Temní elfové .
 
Teď ovšem o pár tisíc let poté, když už všichni mysleli že draci jsou pryč, se objevil Modrý drak. Byl strašný a silný a přiletěl jen z jednoho důvodu... Pomstít se Temným elfům a ostatním rasám za jejich zradu... Nikdo nevěděl jestli je poslení nebo jestli opět vybudoval svou rasu, ale jedno bylo jasné přišel bojovat a porazit ho, nebude vůbec jednoduché...
 
 
By lorm